Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Προβλέπεται η τροφοδότηση της ΒΙΠΕ Τρίπολης με φυσικό αέριο, απάντησε το Υπουργείο, στη σχετική ερώτηση του Ο.Κωνσταντινόπουλου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απάντησε εγγράφως, στην ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σχετικά με την τροφοδότηση της βιομηχανικής περιοχής της Τρίπολης με φυσικό αέριο, ως εξής:

«Ο αγωγός Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης, που πρόκειται να κατασκευαστεί συνδέοντας το βανοστάσιο των Αγίων Θεοδώρων με τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, διέρχεται πλησίον της ΒΙΠΕ Τρίπολης και έχει προβλεφθεί βανοστάσιο, στο οποίο μελλοντικά θα τοποθετηθεί Μετρητικός Σταθμός για την τροφοδοσία της Τρίπολης, καθώς και της ΒΙΠΕ Τρίπολης. Το εν λόγω βανοστάσιο ευρίσκεται σε περιοχή με τοπωνύμιο «Μπογαίικα» (περίπου 600 μ. νοτίως της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους – Τρίπολης και περίπου 1100 μ. ανατολικά της Νέας Εθνικής Οδού) και απέχει 3,5 χλμ. από τις παρυφές της πόλης της Τρίπολης.

Για να συνδεθεί η πόλη της Τρίπολης και η ΒΙΠΕ απαιτείται η κατασκευή δικτύου διανομής, το οποίο θα κατασκευάσει όποια εταιρεία θα έχει αναλάβει την κατασκευή του δικτύου στο νομό Αρκαδίας. Η κατασκευή του αγωγού Υψηλής Πίεσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 με τα σημερινά δεδομένα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου