Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Μήνυμα Κατσέλη στις τράπεζες για τη ρευστότητα στην αγορά



Σαφές μήνυμα προς τις τράπεζες έστειλε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από το βήμα της ημερίδας «Τράπεζες και οικονομία, το επόμενο βήμα», υπογραμμίζοντας την ανάγκη διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά...


Κατά την ομιλία της, η κ. Λούκα Κατσέλη σημείωσε επανειλημμένως ότι πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η άμβλυνση του πιστωτικού κινδύνου πέρα από τη σημασία που δίνεται στην αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, «διότι αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία θα αυξηθούν οι επισφάλειες - και αυτό πρέπει να το προσέξουν οι τράπεζες - και θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα».

Όπως σημείωσε η υπουργός, υπάρχει συστημική διασύνδεση μεταξύ χρηματοπιστωτικού συστήματος και οικονομίας, η ανταγωνιστικότητα της πραγματικής οικονομίας επηρεάζει άμεσα την ανταγωνιστικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και το αντίστροφο. Ετσι, πρόσθεσε, το επόμενο βήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από ένα τρίπτυχο συνεκτικών δράσεων που μειώνουν τον πιστωτικό κίνδυνο στην οικονομία , αυξάνουν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και στηρίζουν την πραγματική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου