Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι τρόποι «νοικοκυρέματος των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας» και η «πολιτική μείωσης των αμοιβών των προέδρων των διευθυνόντων συμβούλων και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων».
Απαντώντας για το ύψος των περικοπών, ο κ. Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα είναι κάτι «προκρούστειο», ωστόσο επισήμανε ότι έχουν γίνει πολλές αναφορές για «σκανδαλώδεις αμοιβές».
Πάντως ο κ. Πάγκαλος όταν ρωτήθηκε για ποιες δημόσιες επιχειρήσεις έγινε η αναφορά για κλείσιμο ή συγχώνευση, απέφυγε να τις αριθμήσει κάνοντας λόγο για δεκάδες.
"Επείγουσες και μεγάλες τομές"
Για «μεγάλες τομές» με επείγοντα χαρακτήρα προκειμένου η χώρα «να βγει από το τέλμα», μίλησε και πάλι ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας όμως ότι τα φτωχότερα στρώματα θα προστατευτούν.
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, τόνισε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και επιτέθηκε στη ΝΔ για την κατάσταση που κληροδότησε στη χώρα.
Γνωστοποίησε πως αυτό το όργανο, υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, θα έχει την κύρια ευθύνη για την παρακολούθηση και εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας, με συνεδριάσεις ανά τακτά διαστήματα.
Παράλληλα, κατά διαστήματα, η γενική πορεία του ΠΣΑΑ θα συζητείται και στο Υπουργικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή του συνόλου των μελών της κυβέρνησης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου απέδωσε για άλλη μία φορά την «πρωτοφανή κρίση» της χώρας στις «εγκληματικές πολιτικές» που ακολούθησε η ΝΔ και μίλησε για ιστορικό χρέος της σημερινής κυβέρνησης "να βγάλει, με τη βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, τη χώρα μας από το τέλμα, να απελευθερώσουμε ουσιαστικά την Ελλάδα από τα βάρη αυτά και από τους μεγάλους κινδύνους που την απειλούν».
«Να κάνουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις μεγάλες τομές που εδώ και πολλά χρόνια χρειάζεται η χώρα μας.
Να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφύγουμε τους κινδύνους αλλά στη διαδρομή αυτή και αυτό είναι το βασικότερο πολιτικό μήνυμα στον Ελληνικό λαό - να είμαστε πάνω από όλα δίκαιοι (...).
Να επιμερίσουμε με τον πιο δίκαιο δυνατό τρόπο τα βάρη για την έξοδο της χώρας από την κρίση, προστατεύοντας ιδιαίτερα χαμηλόμισθους, φτωχότερα στρώματα και διασφαλίζοντας και τη μεσαία τάξη (...)
Και ταυτόχρονα να λύσουμε τα προβλήματά μας -όχι πρόσκαιρα- αλλά με τρόπο που αντέχει στο χρόνο, να είναι βιώσιμη η λύση, να μην βρούμε μπροστά μας το ίδιο πρόβλημα σε δύο ή τρία χρόνια. Να δούμε θετικά το θέμα για το μέσο πολίτη, διότι αυτές οι αλλαγές θα βάλουν μία τάξη, την ευνομία που ζητά ο πολίτης».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου