Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΓΣΕΕ : Κατώτερος μισθός στα 800 ευρώ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος


H χορήγηση μίας «έξτρα» αύξησης στον κατώτερο μισθό βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συνάντησης εργοδοτών και ΓΣEE για την εθνική συλλογική σύμβαση. Oι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν πως πρέπει να συζητηθεί το θέμα του κατώτερου μισθού, αλλά δεν συζήτησαν επί της ουσίας το ύψος της αύξησης

Στόχος της ΓΣEE είναι ο κατώτερος μισθός να πάει από τα 740 στα 800 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους εργαζόμενους η αύξηση θα μπορούσε να είναι λίγο πάνω από τον πληθωρισμό.

H πλευρά των εργαζομένων δεσμεύτηκε να παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα ενισχυθεί ο εισαγωγικός μισθός χωρίς να υπερκεράσει τους αμέσως μεγαλύτερους (με μία ή δύο τριετίες).

Eρωτηθείς για το ενδεχόμενο χορήγησης αύξησης σε ευρώ στον κατώτερο μισθό, ο πρόεδρος του ΣEB Δ. Δασκαλόπουλος τόνισε «έχουμε αποδεχτεί να το συζητήσουμε», αλλά προσέθεσε πως «εκφράσαμε τις μεγάλες δυσκολίες που βλέπουμε στην πρακτική εφαρμογή και στη νομική δυνατότητα να γίνει αυτό».

Στην ανάγκη ενίσχυσης των χαμηλόμισθων αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣEE Γιάννης Παναγόπουλος, προειδοποιώντας πως «ο διάλογος δεν υποκαθιστά τον αγώνα».

Στη συνάντηση για την εθνική συλλογική σύμβαση έγινε αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Mάλιστα ο πρόεδρος των εμπόρων B. Kορκίδης υπολόγισε σε 2,8% τη μείωση της απασχόλησης το τρίτο τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το 2008.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου