Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Στο Στρασβούργο ο Πρωθυπουργός


papandreou_idrymaΣτην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο θα μιλήσει το μεσημέρι ο Έλληνας Πρωθυπουργός με θέμα "Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η μετανάστευση". Σύμφωνα δε με τη διαδικασία, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να απαντήσει σε ερωτήματα βουλευτών μετά το τέλος της ομιλίας του. O Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Μεβλούτ Τζαβούσογλου. Οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣΤΕ που ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο, επικεντρώνονται σε ζητήματα όπως τα μειονοτικά προβλήματα, ιδίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία - καθώς επίσης και θέματα σχετικά με το περιβάλλον, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και την πανδημία της γρίπης.

Πρόσκληση Παπανδρέου στον Ερντογάν

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην απαντητική επιστολή του προς τον Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνει την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο και της συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, στο θέμα των παράνομων μεταναστών και τον καλεί στην Αθήνα το προσεχές διάστημα.

Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, αναφέρει, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας, ότι υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, που πρέπει να βρούν τη λύση τους.

Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου