Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο βρίσκονται οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ, ειδικά μετά τις διαφοροποιήσεις της κ. Ντ. Μπακογιάννη από την «κομματική γραμμήΟυδείς είναι σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο η τέως υπουργός Εξωτερικών να εκφράσει -ίσως σε και πιο έντονο τόνο- και μέσα στο κομματικό όργανο τις διαφωνίες της ως προς τι θέσεις που έχει πάρει ο κ. Αντ. Σαμαράς.
Στο... κόκκινο πάλι η ΝΔ

Τα στελέχη της Ρηγίλλης, παρά το ότι ενοχλήθηκαν, κυρίως από την υποτιμητική αναφορά της κ. Μπακογιάννη και τη δήλωσή της -σε ερώτηση για τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ- ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις άλλων, εντούτοις «κρατούν» χαμηλά τους τόνους.

Παραδέχθηκε το πρόβλημα
Ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού κ. Μαξ. Χαρακόπουλος, σε δηλώσεις του χθες (ρ/ς flash), παραδέχθηκε την ύπαρξη εσωκομματικού προβλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος προκειμένου να βρούνε έναν κοινό βηματισμό η κυρία Μπακογιάννη με το κόμμα». Οταν ρωτήθηκε δε για την αντίδραση της τέως υπουργού σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση Σαμαρά, απάντησε: «Κι εγώ θα σας έλεγα ότι δεν σχολιάζω τη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη».

Την ίδια ώρα ένα νέο εσωκομματικό μέτωπο φαίνεται να ανοίγει στη ΝΔ, μετά τις απαντήσεις που έδωσε στους επικριτές του ο Γ. Αλογοσκούφης. Σε δηλώσεις που έκανε χθες (ρ/ς Real), υπερασπίστηκε την πολιτική του και έκανε λόγο για την ύπαρξη ομάδας κρατιστών και λαϊκιστών και στη ΝΔ.

«Βλέπω τώρα» -τόνισε ο πρώην υπουργός- «διαφόρους οι οποίοι βγαίνουν και προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες σε εμένα ότι δήθεν έκανα «χαλαρή» πολιτική, όταν όλα τα χρόνια που ήμουν υπουργός με κατηγορούσαν ότι έκανα σφιχτή πολιτική και ότι έκανα ζημιά, γιατί γινόμουν αντιδημοφιλής και έκανα και τη ΝΔ αντιδημοφιλή. Και σήμερα βγαίνουν να πουν το αντίθετο, όλοι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια, έλεγαν «δώσε»».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου