Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Χρονοδιάγραμμα για την οικονομία


oikonomia_elegktes_koinotikoi_europaioiΚαθοριστικό θα είναι το διάστημα του επόμενου τριμήνου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τόσο η αξιολόγηση του προγράμματος σταθερότητας από την ευρωπαϊκή επιτροπή, όσο και η κατάθεση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου, αποτελούν κινήσεις που θα οδηγήσουν σε εξελίξεις. Στόχος είναι η απόδειξη, με αποδέκτη τις διεθνείς αγορές, ότι το Ελληνικό Δημόσιο ότι μπορεί να δανειστεί έστω και με υψηλότερο επιτόκιο.

Από την πλευρά του ο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάνει λόγο για γενναία μέτρα που θα πρέπει να πάρει η χώρα μας, ώστε να μειώσει το έλλειμμα, ενώ ο εκ των ηγετικών στελεχών της ίδιας τράπεζας, ο Γιούργκεν Σταρκ μιλάει υπέρ της μείωσης μισθών. Στο πεδίο των οικονομικών εξελίξεων κινούνται και αρκετές δηλώσεις σημαντικών κυβερνητικών στελεχών στις εφημερίδες της Κυριακής.

Θ. Πάγκαλος (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης): "Σχέδιο "Β" με την έννοια κάποιου κόλπου για να αποφύγουμε τα δύσκολα δεν υπάρχει. Όσοι χαίρονται για μία πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας πως μία τέτοια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη και εκφράζει την εκτίμηση ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχουμε το ελληνικό οικονομικό θαύμα".

Λ. Κατσέλη (υπουργός Οικονομίας): "Θεωρώ ότι πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα τα όποια φορολογικά μέτρα και η εισοδηματική πολιτική για να λάβουν οι ξένοι το μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης".

Ευ. Βενιζέλος (υπουργός Εθνικής Άμυνας): "Η χώρα χρειάζεται εθνικό συντονισμό. Πολλές από τις πιέσεις που ασκούνται έχουν στόχο το ευρώ και κερδοσκοπικές κινήσεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου