Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Νέο μέτωπο του υπουργείου Παιδείας με τα κολλέγια ανοίγει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η οποία δικαιώνει το Κολλέγιο ITEF και επιβάλλει όχι


ferit_giouler"Θέλω να υπογραμμίσω ότι το εν λόγω επιχειρησιακό σχέδιο είχε ετοιμαστεί εναντίον εξωτερικής απειλής", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Φερίτ Γκιουλέρ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις που κάνει εδώ και τρεις Ημέρες η τουρκική εφημερίδα "Ταράφ" περί σχεδίου υπονόμευσης και ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν το 2003.
Η εφημερίδα έχει αναφέρει ότι το σχέδιο -μεταξύ άλλων- προέβλεπε τη συνειδητή κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο γενικό επιτελείο, ο υποστράτηγος Γκιουλέρ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα.

Υπενθύμισε την προηγηθείσα ανακοίνωση του γενικού επιτελείου, στην οποία αναφερόταν ότι πρόκειται για τακτική άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2003 στο πλαίσιο της Α' Στρατιάς.
Μάλιστα, σημείωσε ότι η επωνυμία της άσκησης δεν ήταν "επιχείρηση βαριά" όπως έχει γράψει η εφημερίδα.

Ο υποστράτηγος είπε πως "έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι κανένας που διαθέτει νου και συνείδηση δεν μπορεί να τους δεχτεί" και πρόσθεσε τα εξής: "Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στη χρονική στιγμή κατά την οποίο προβάλλονται οι ισχυρισμοί αυτοί. Ολοκληρώνονται οι έρευνες στη Διεύθυνση Επιστράτευσης στην Άγκυρα. Από την άλλη, το Συνταγματικό Δικαστήριο συζητά το νόμο ο οποίος ανοίγει το δρόμο για την εκδίκαση στρατιωτικών σε πολιτικά δικαστήρια και ξαφνικά, προβάλλονται ισχυρισμοί και σχέδια".

Ως προς την έρευνες στην "Διεύθυνση Επιστράτευσης", πρόκειται για τις έρευνες που διεξάγει η εισαγγελία εδώ και περίπου έναν μήνα στην γνωστή ως "Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου", στην υπηρεσία με το κατεξοχήν "απόρρητο" αντικείμενο του επιτελείου.

Όσο για το δεύτερο σημείο στο οποίο αναφέρθηκε ο υποστράτηγος, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να ακυρώσει τη ρύθμιση περί εκδίκασης στρατιωτικών σε πολιτικά δικαστήρια, πράγμα που έχει προκαλέσει πολύ έντονες αντιδράσεις από πλευράς συμπολίτευσης.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου μίλησε κι ο νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου, ταξίαρχος Χιφζί Τσουμπουκλού, ο οποίος υπογράμμισε ότι "καμία διεύθυνση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν έχει πάρει μέρος θεσμικά, σε καμία παράνομη δραστηριότητα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου