Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Συναντήσεις Προέδρου της Δημοκρατίας


papouliasΣειρά επαφών είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δέχτηκε τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο, τον Επίτροπο για το Περιβάλλον στην Ε.Ε., Σταύρο Δήμα και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τη συνάντηση, με τον Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: "Σήμερα, μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη βαθιά εκτίμησή μας, για την προσφορά του στην Πατρίδα και τους θεσμούς. Και να του μεταφέρω τις ολόθερμες ευχές όλων, για μία επιτυχή δεύτερη θητεία.
Ως γνωστό, η Νέα Δημοκρατία, πρώτη πρότεινε, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Βουλής, την ανανέωση της θητείας του κ. Κάρολου Παπούλια
".

Νωρίτερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι ''όπως έχει ήδη δηλώσει, θα ψηφίσει παρών (λευκό) στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Η ΚΟ διευκρινίζει ότι αυτή η τοποθέτηση του ΚΚΕ δεν έχει σχέση με το πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου, αλλά με το πολιτικό σύστημα και τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτό σημειώνοντας ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να συμπράττει και να συνυπογράφει τους αντιλαϊκούς νόμους και διατάγματα.

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

"Η μπάλα παίζεται στο γήπεδό μας. Από μας εξαρτάται πώς θα πάνε τα πράγματα", τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Παπούλια. Συνεχίζοντας ο διοικητής της ΤκΕ δήλωσε ότι: "Πριν πούμε το αισιόδοξο, να πούμε το ελαφρώς απαισιόδοξο, που είναι ότι τις τελευταίες μέρες οι αγορές ομολόγων των ελληνικών ομολόγων μας πιέζουν ασφυκτικά. Φαίνεται ότι οι πιστωτές μας θεωρούν ότι θα πρέπει να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά, με πολύ μεγαλύτερη τόλμη και αυτό αντανακλάται, όπως σας είπα, στα spreads που έχουν μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

Βέβαια, ευελπιστώ, γιατί προχθές είδα τον Πρωθυπουργό, και όπως ξέρουμε και χθες στο Νταβός διατράνωσε τη αποφασιστικότητά του να χειριστεί με αμεσότητα το ζήτημα αυτό, και αυτό μου δίνει την αισιοδοξία που μου είπατε προηγουμένως. Πιστεύω ότι τα σύννεφα θα αρχίσουν να διαλύονται σύντομα, ώστε σύντομα να αρχίσουμε λίγο-λίγο να επανερχόμαστε σε ομαλότητα".

Συνάντηση με Σταύρο Δήμα

Το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, η κλιματική αλλαγή μετά τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον απερχόμενο Επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ Σταύρο Δήμα. Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας τον συνεχάρη για την πολύ καλή δουλειά που έκανε ως Επίτροπος, αλλά και για το θάρρος που επέδειξε στην αντιμετώπιση των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μετά τη συνάντηση κ. Δήμας δήλωσε: "Να χτίσουμε στα αποτελέσματα της Κοπεγχάγης, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία εντός του 2010 στο Μεξικό, η οποία να καταπολεμά αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή.
Είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή διέρχεται μια κρίση και ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση αυτή. Και έχουμε τις δυνατότητες. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά κι ο καθένας, στον τομέα του, να προσπαθήσει ό,τι καλύτερο μπορεί.
Σύμφωνα με τους δημοκρατικούς θεσμούς υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει αντιπολίτευση, επομένως όλοι έχουν κοινό όφελος να πάει καλά η πατρίδα μας
".

Συνάντηση με Α. Τσίπρα

Στη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την ανησυχία του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, λέγοντας ότι η χώρα εισέρχεται σε μία πολύ μεγάλη κρίση ενώ βρίσκεται έρμαιο στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών την ίδια στιγμή που στην ευρωπαϊκή ένωση την αντιμετωπίζουν ως πειραματόζωο. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για |"αλλαγή στρατηγικής και ιδιαίτερη έμφαση στις παραγωγικές υποδομές με ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που να στηρίζεται στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου". Τέλος εξέφρασε την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο του κ. Παπούλια, που συνέπεια έχει την ερχόμενη Τετάρτη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν παρών και να μην καταθέσουν άλλη υποψηφιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου