Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Μητσοτάκης-Μαρκόπουλος, σημειώσατε 1

Σε αναδίπλωση οδηγήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, έπειτα από τη διαμάχη του με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος, Κυριάκο το νομοσχέδιο Μπιρμπίλη περί προστασίας των δασών.

Ήδη εδώ και ένα μήνα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με την αρμόδια υπουργό, Τίνα Μπιρμπίλη, την είχε συγχαρεί για το νομοσχέδιο και της είχε πει ότι, παρά τις επιφυλάξεις της Νέας Δημοκρατίας για επιμέρους άρθρα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει επί της αρχής το σχέδιο νόμου.

Ο «σκιώδης» υπουργός Περιβάλλοντος κράτησε ακριβώς την ίδια στάση και στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, εκφράζοντας μεν επιφυλάξεις για συγκεκριμένα –λίγα- άρθρα του νομοσχεδίου, αλλά εκφράζοντας θετική άποψη επί της αρχής. Ωστόσο, σε αντίθετη γραμμή κινήθηκαν όχι μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Κώστας Μαρκόπουλος, αλλά και ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Βλάχος.

Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι «οι ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι σοβαρές και σημαντικές», ενώ οι «γαλάζιοι» βουλευτές Κώστας Κιλτίδης και Γιάννης Ιωαννίδης (που είναι «Ηρακλείς της Ντόρας Μπακογιάννη…) επίσης «άδειασαν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας ότι «δεν μπορούν παρά να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο». Μάλιστα, οι κκ. Βλάχος και Μαρκόπουλος τόνισαν τη διαφωνία τους στις διατάξεις που απαγορεύουν τη δόμηση στις εντός σχεδίου καμμένες περιοχές, προκαλώντας τη μήνιν του τομεάρχη Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε με νόημα ότι «ο κ. Μαρκόπουλος καλά θα κάνει να έρχεται να ρωτά κι εμάς τι θα κάνει και όχι να βγαίνει να μιλά με ύφος χιλίων καρδιναλίων». Την ίδια στιγμή, πληροφορίες τουnewstime.gr αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνεννοηθεί τη «γραμμή» της Νέας Δημοκρατίας με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει εγκρίνει την επί της αρχής υπερψήφιση του νομοσχεδίου της Τίνας Μπιρμπίλη. Και αυτό ακριβώς φαίνεται ότι είπε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Μαρκόπουλο στη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, στην οποία το κλίμα κάθε άλλο παρά καλό ήταν.

Βαρύ κλίμα

Σήμερα, με δηλώσεις του, ο Κώστας Μαρκόπουλος αναδιπλώθηκε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα του έχει μεν επιφυλάξεις, αλλά θα υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο. Η αλλαγή στάσης του πρώην υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης έγινε κατόπιν συνεννόησης με τη Ρηγίλλης, απ’ όπου του επισημάνθηκε πως «τη γραμμή του κόμματος για το θέμα εξέφρασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Το επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Κώστας Μαρκόπουλος έρχεται να προστεθεί στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί για αυτόν στη Ρηγίλλης. Το επεισόδιο που προκάλεσε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, οι «προειδοποιήσεις» του για «πειθαρχικά μέτρα στους αντάρτες», αλλά και οι αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση στον ΕΟΤ επί των ημερών του στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης τον έχουν καταστήσει τον «αδύναμο κρίκο» των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. Βεβαίως, τα όσα του καταμαρτυρούνται για το υπουργείο στο οποίο προϊστατο μένουν να αποδειχθούν, ωστόσο συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά παραδέχονται στο newstime.grότι «υπάρχει πρόβλημα» και αρνούνται να τον «καλύψουν». Περιμένουν απλώς να δουν τι θέμα θα δημιουργηθεί και τι στοιχεία θα προκύψουν, αποφεύγοντας προς το παρόν να σχολιάσουν την υπόθεση

www.inews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου