Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ακραία καιρικά φαινόμενα σ' όλο τον κόσμο


KAKOKAIRIA_Tourkey_xioniaΣτην Ινδία ομίχλη έχει καλύψει το Νέο Δελχί και η ορατότητα περιορίζεται μόλις στα 50 μέτρα. Στην Αυστραλία ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς, ενώ στις ΗΠΑ Αριζόνα και Καλιφόρνια πλήττονται από σφοδρές καταιγίδες. Στο Μεξικό εκατοντάδες κάτοικοι της Τιχουάνα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους που έχουν πλημμυρίσει. Στη γειτονική Τουρκία 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κρύο, ενώ έντονα είναι τα προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Τουρκία

Φονικό το κύμα ψύχους που πλήττει την Τουρκία καθώς δύο άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στο Αϊδίνιο και την Ρεδαιστό. Έντονα είναι τα προβλήματα και στις συγκοινωνίες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται επιδείνωση με περισσότερη χιονόπτωση και περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας.

Ινδία

Στην Ινδική πρωτεύουσα, πυκνή ομίχλη κάνει την καθημερινότητα των κατοίκων δύσκολη. 50 διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν ή παρουσίασαν καθυστερήσεις εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας. Η ορατότητα δεν ξεπερνά τα 50 μέτρα και η μετεωρολόγοι δεν προβλέπουν βελτίωση της κατάστασης σύντομα.

Australia_kaysonasΑυστραλία

Νέο κύμα καύσωνα στην Αυστραλία με τον υδράργυρο στους 43 βαθμούς. Οι κάτοικοι πολλών περιοχών έχουν ξεχυθεί στις παραλίες ενώ οι λιγότερο τυχεροί αρκέστηκαν στα σιντριβάνια. Οι υψηλές θερμοκρασίες πιστεύεται ότι ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κοιλάδα των κυνηγών στα νοτιοανατολικά της χώρας. Χρειάστηκαν 2 ημέρες για να καταφέρουν οι πυροσβέστες να την θέσουν υπό έλεγχο.

Αριζόνα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται πολλές πολιτείες της Αμερικής. Στην Αριζόνα 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια από τις μεγαλύτερες καταιγίδες των τελευταίων 20 χρόνων.

Καλιφόρνια

Το Σαν Μπερναρντίνο είναι η 6η κομητεία της Καλιφόρνιας που κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Τ Σβατζενέγκερ(κυβερνήτης Καλιφόρνιας): «Χθες κηρύξαμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5 κομητείες. Το Λος Άντζελες, το Όραντζ, το Ρίβερσαϊντ, το Σαν Φρανσίσκο και το Σίσκο». Οι σφοδρές θύελλες αναγκασαν τις αρχές να εκκενώσουν οικισμούς που κινδυνεύουν από κατολισθήσεις.

Μεξικό

Στο Μεξικό, περισσότερες από 200 οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες που πλήττουν τη επαρχία Τιχουάνα. Δεκάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει και σε πολλές περιοχές το νερό φτάνει στο μισό μέτρο.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου