Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Επικίνδυνος ο παγετός σε όλη τη χώρα


Στα λευκά "ντύθηκαν" πολλές περιοχές της Ελλάδας και σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ήταν απαραίτητη. Επικίνδυνος παγετός σε πολλές περιοχές.

Δριμύ ψύχος και κατά τόπους ολικός παγετός στα βόρεια της χώρας και ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού και για την Τρίτη.

Χιόνισε σε Πάρνηθα και Πεντέλη, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Με προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί στα βόρεια προάστια καθώς οι δρόμοι είναι παγωμένοι

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και στην λεωφόρο Τατοΐου, από τα βασιλικά κτήματα έως το Κατσιμίδι.

Στους -3 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενώ χιονίζει στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Με προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες


Οι κάτοικοι σε χωριά της Λαμίας κάνουν κανονικά τις πρωινές τους δουλειές. ΦΩΤΟ EUROKINISSI





Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Ο παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο ιόνιο 6 με 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 12 βαθμούς κελσιου. Η θερμοκρασία στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 05 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερέα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις, με λίγες ασθενείς βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής στέρεας και της Ευβοίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 11 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νόμου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 02 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Τετάρτη:
Συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία ανεβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά.

Πέμπτη - Παρασκευή:
Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου