Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

«Δεν αντέχει μπλόκα η Ελλάδα»

«Δεν υπάρχουν λεφτά για μερεμέτια, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να ικανοποιηθούν διάφορα οικονομικά αιτήματα που σποραδικά και απρογραμμάτιστα ακούγονται», έστειλε το μήνυμα απο το βήμα της Βουλής ο ΠρωθυπουργόςΤα μπλόκα στους δρόμους δημιουργούν προβλήματα στη χώρα, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή κάνουν τεράστια ζημιά και στην εικόνα της πατρίδας. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα να διασύρεται και να λοιδορείται» πρόσθεσε.


«Δεν αντέχει μπλόκα η Ελλάδα»

Ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ήταν κατηγορηματικός.

«Τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις που δεν αντέχουν πάρα μόνο μερικούς μήνες και μετά επανέρχονται τα μπλόκα, έφθασε η ώρα ριζικών αλλαγών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ξεκινήσαμε μία διαδικασία ευρύτατου διαλόγου για ανατροπές και όχι μερεμέτια, οι στόχοι είναι σαφείς: να καταστεί η ελληνική αγροτική οικονομία βιώσιμη και ανταγωνιστική».

Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, «πάνω από όλα χρειάζεται να θεμελιώσουμε μία σε βάθος αγροτική μεταρρύθμιση σε ένα πράσινο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης. Να αναδείξουμε τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει αυτός ο τόπος. Μαζί μπορούμε να βρούμε τις λύσεις. Το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης στην πιο κρίσιμη στιγμή της κοινωνίας. Έχουμε ανάγκη για μεγάλες αλλαγές θα τις κάνουμε μαζί με τους αγρότες όχι απέναντί τους.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες και πρόσθεσε πως ο διάλογος αποτελεί τη μόνη λύση και τους κάλεσε να γίνουν «συμμέτοχοι στη μεγάλη αλλαγή».

«Ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων δεν είναι τα μπλόκα στους δρόμους, καλούμε όσους συμμετέχουν στα μπλόκα να ανοίξουν τους δρόμους», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Το πιο αποδοτικό μπλόκο απέναντι στα προβλήματα είναι η συμμετοχή στο διάλογο με διαφάνεια και εμπιστοσύνη».

«Οι προηγούμενες ηγεσίες δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν την παράνομη εισαγωγή προϊόντων στην Ελλάδα. Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Τα πεντέμισι χρόνια ώθησαν τους νέους αγρότες στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.».

"Καλύτερα κλειστοί δρόμοι, παρά κλειστά σπίτια"

«Καλύτερα να είναι κλειστοί οι δρόμοι παρά να είναι κλειστά τα σπίτια των αγροτών γιατί εκεί οδηγεί η πολιτική σας», δήλωσε απαντώντας στον πρωθυπουργό η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Καταλόγισε δε ευθύνες και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα εξαιτίας, όπως υποστήριξε, της πολιτικής που εφήρμοζαν.

Κατηγόρησε παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι συνδέει την αγροτική πολιτική με τις μίζες και τα ρουσφέτια. «Όλα τα προβλήματα της αγροτιάς είναι αποτέλεσμα της μίζας;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι προσβλητικό για τους αγρότες.

Εμφάνιση Φωτογραφίας

"Το συνδικαλιστικό κίνημα κατάντησε πηγή διαφθοράς"

«Οι κλειστοί δρόμοι θα κλείσουν σπίτια άλλων που δεν έχουν καμία σχέση με τους αγρότες», υπογράμμισε στην παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας στις αιτιάσεις της κ. Παπαρήγας. «Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καταντήσει πηγή διαφθοράς».

«Κότσια έχετε για μια άλλη πολιτική;»

«Προχωράτε σε μία παρωδία διαλόγου χωρίς τους αγρότες», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. «Επιλέγετε να κάνετε διάλογο με τη γραφειοκρατία, με αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για το πρόβλημα και όχι με τους αγρότες», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις.

«Θα περίμενα μία στοιχειώδη συνέπεια απέναντι στα όσα λέγατε προεκλογικά», είπε ο κ. Τσίπρας. «Λέτε δεν έχετε χρήματα, αφήστε τα χρήματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε: «Κότσια έχετε για μια άλλη πολιτική;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου