Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Σε συμπληγάδες η ΝΔ

Στο μέσον των συμπληγάδων της εσωστρέφειας από τη μια πλευρά και των εξελίξεων γύρω από σκάνδαλα από την άλλη, τα οποία στιγμάτισαν την κυβέρνηση της ΝΔ και επανέρχονται στο προσκήνιο λόγω των εξεταστικών επιτροπών, βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βλέπει την προσπάθειά του για «φυγή προς τα εμπρός» να αντιμετωπίζει προσκόμματαΟ κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να «σκληρύνει» ακόμη περισσότερο τη στάση του έναντι των διαφωνούντων και δεν είναι τυχαίο ότι χθες έθεσε θέμα «κομματικής πειθαρχίας» εν όψει της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου για τα δάση και οι συνεργάτες του τονίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία απολύτως παραφωνία. Την ίδια στιγμή, με προσωπική του παρέμβαση χαμήλωσαν -πρόσκαιρα (;)- οι τόνοι στη μετωπική σύγκρουση που εξελίχτηκε δύο 24ωρα μετά το τελεσίγραφο που απηύθυνε στην Κεντρική Επιτροπή, μεταξύ των κ. Μαρκόπουλου και Κεδίκογλου.

Με την παρέμβαση του Αντ. Σαμαρά επιβλήθηκε «εκεχειρία» μεταξύ των Κ. Μαρκόπουλου και Σ. Κεδίκογλου, οι οποίοι αντήλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς
Με την παρέμβαση του Αντ. Σαμαρά επιβλήθηκε «εκεχειρία» μεταξύ των Κ. Μαρκόπουλου και Σ. Κεδίκογλου, οι οποίοι αντήλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς

Οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται εδώ και καιρό σε οριακό σημείο, αλλά χθες αντάλλαξαν δημόσια βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σε ομιλία του, την Κυριακή στη Χαλκίδα, έβαλε ευθέως κατά του συνυποψηφίου του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οσο ήμουν υπουργός δεν είχα αντιπολίτευση από τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έχω τώρα από συνάδελφο της ΝΔ, τον Σίμο Κεδίκογλου. Δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι δεν αντέχουν στην πολιτική. Κι εγώ υπήρξα και τρίτος και δεύτερος κι εγώ ξεκίνησα από χαμηλά, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ τέτοιο ατόπημα».

Η αντίδραση του κ. Κεδίκογλου ήταν επίσης «σκληρή». «Αν δεν ανακαλέσει δημοσίως, τότε θα επιβεβαιώσει πως πρόκειται για κοινό συκοφάντη», τόνισε (ρ/ς «9,84»). Ο κ. Κεδίκογλου επισκέφτηκε τον κ. Σαμαρά και του ζήτησε να παρέμβει. Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι δεν μπορεί να ακυρώνεται το τελεσίγραφο που απηύθυνε λίγες ημέρες νωρίτερα και του ζήτησε να μη δώσει συνέχεια. Λίγη ώρα αργότερα στη Ρηγίλλης μετέβη ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος δεν είδε τον κ. Σαμαρά, αλλά συναντήθηκε με τον κ. Π. Παναγιωτόπουλο. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να σταματήσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής έδωσε ο Αντ. Σαμαράς
Παρουσίασε τις θέσεις του για την οικονομία

Τις θέσεις του για την οικονομία αλλά και το στίγμα των προθέσεών του για την αντιπολιτευτική τακτική που θέλει να ακολουθήσει παρουσίασε ο κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικών της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «στην οικονομία η χώρα χρειάζεται περισσότερη ανταγωνιστικότητα, εξυγίανση των αγορών, καταπολέμηση των στρεβλώσεων, απελευθέρωση της δημιουργικότητας της μεσαίας τάξης, αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές, προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων και άμεση αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας, αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και άμεση καταπολέμηση της ανεργίας με προτεραιότητα την ανεργία των νέων και των γυναικών».

Ακόμη, επεσήμανε ότι στην πολιτική είναι ανάγκη «να γίνεται σεβαστή η κοινωνική πλειοψηφία, όχι να μπαίνει στο περιθώριο από εξωθεσμικά κέντρα και αλαζονικές συντεχνίες». «Χρειαζόμαστε ακόμα διοικητική αναδιοργάνωση που περιορίζει τους θύλακες διαφθοράς, δεν τους ενισχύει και φέρνει τον πολίτη πιο κοντά στη λήψη των αποφάσεων, δεν τον υποτάσσει σε μια ανεξέλεγκτη γραφειοκρατία», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «αληθινά επαναστατικό» το αίτημα της Γραμματείας Γυναικών του κόμματός του για ίδρυση «υπουργείου Οικογένειας» και συμπλήρωσε ότι «χρειαζόμαστε μια αλυσίδα από θεσμούς που αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας. Που βοηθούν την κοινωνία να τα λύσει κατά προτεραιότητα.

Που βοηθούν τη γυναίκα να κάνει σταδιοδρομία χωρίς να παραμελήσει τα παιδιά της. Και να διατηρήσει τον κυρίαρχο ρόλο της στο σπίτι, χωρίς να χάσει ευκαιρίες να δείξει την αξία της στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου