Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Επιδείνωση του καιρού


kAKOKAIRIA_mikri_fotoΕπιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Πέμπτης. Η αλλαγή θα αρχίσει από τα νοτιοδυτικά, με τοπικές βροχές, πιο έντονες στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρο, στη Μακεδονία. Στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 2 έως 7 βαθμούς. Νωρίς το πρωί, η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, κυμαινόταν στους 3 βαθμούς κελσίου.

Ανοιχτοί δρόμοι αλλά προσοχή λόγω παγετού

Η κυκλοφορία προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται αλλά πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή λόγω του παγετού.

Οι οδικές προσβάσεις προς τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν), είναι ανοιχτές με τις αλυσίδες να είναι απαραίτητες τα τελευταία οκτώ χιλιόμετρα.

Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από τη Βέροια και τη Νάουσα προς χιονοδρομικό του Σελίου ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία προς το χιονοδρομικό «3-5 Πηγάδια», στο Βέρμιο.

Oμαλή είναι και η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά στο νομό Σερρών, αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας.

Ως και 10 μποφώρ στο Αιγαίο. Από την Κυριακή η εξασθένηση των ανέμων και η βελτίωση του καιρού

O καιρός για αύριο Παρασκευή:

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Κρήτη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου της Πιερίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας. Το βράδυ έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θράκη. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 και πιθανώς 10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Σάββατο

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεα, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται την Κυριακή.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου