Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΚΕΔΚΕ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Δεν μετέδωσε ομιλία του Τσάβες Διακόπηκε η μετάδοση καναλιού της Βενεζουέλας που πρόσκειται στην αντιπολίτευση

To RCTV είχε αναγκαστεί να περάσει στην καλωδιακή τηλεόραση το 2007
Καράκας
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Στη απαγόρευση της μετάδoσης του RCTV, καναλιού της καλωδιακής τηλεόρασης που είναι γνωστό για την στάση του εναντίον του προέδρου Τσάβες, προχώρησαν την Κυριακή οι Αρχές της Βενεζουέλας. Η διακοπή έγινε με την αιτιολογία ότι το κανάλι δεν μετέδωσε ομιλία του Τσάβες το Σάββατο, όπως προβλέπουν πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Οι Αρχές της Βενεζουέλας είχαν αρνηθεί να ανανεώσουν την άδεια μετάδοσης του RCTV το 2007, κάνοντας το κανάλι να περάσει στην καλωδιακή και δορυφορική τηλεόραση.

Το κανάλι εξαφανίστηκε από τις τηλεοράσεις της Βενεζουέλας μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του διευθυντή της επιτροπής τηλεπικοινωνιών της χώρας πως κάποια τοπικά τηλεοπτικά κανάλια είχαν παραβιάσει τη νομοθεσία και θα έπρεπε να διακοπεί η μετάδοσή τους.

Το RCTV διαμαρτυρήθηκε έντονα, υποστηρίζοντας ότι η υπηρεσία δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει την απαγόρευση μετάδοσης καναλιών της καλωδιακής τηλεόρασης.

Ο διευθυντής αναφερόταν στην άρνηση καναλιών να μεταδώσουν βιντεοσκοπημένες ομιλίες του Ούγκο Τσάβες, όπως υποχρεούνται βάσει σχετικών ρυθμίσεων που επικυρώθηκαν τον περασμένο μήνα. Το RCTV δεν μετέδωσε το Σάββατο ομιλία του Τσάβες σε συγκέντρωση υποστηρικτών του.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κυβερνητικής επιτροπής, στις παραβιάσεις των υπόλοιπων καναλιών συμπεριλαμβάνεται η μη επισήμανση βίαιου ή ερωτικού περιεχομένου και η τήρηση του μάξιμουμ των δύο ωρών εκπομπών «σαπουνόπερας» τις απογευματινές ώρες.

Τον περασμένο Αύγουστο, είχε απαγορευτεί η μετάδοση προγράμματος 32 ραδιοσταθμών και 2 μικρών τηλεοπτικών καναλιών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου